«خود متخصص انگاری» در ایران
تکنولوژی با تمام مزایای که برای پیشرفت و آسایش زندگی بشر دارد هزینهای را از ما گرفته و آن چیزی نیست جز «آرامش». تکنولوژی برای رفاه و آسایش ابزاری را در اختیار ما قرار میدهد که ناآگاهی از شیوه صحیح آن و دوری از فرهنگ استفاده از تکنولوژی هزینههای دیگری را بر ما متحمل میکند. تنبلی، تکبر، غرور، حسادت و بسیاری موارد دیگر و در نهایت «خود متخصص انگاری»!
متاسفانه و شاید کلمه مناسبتر آن بدبختانه در ایران کنونی ما هستند تعداد بیشماری که به واسطه ابزار؛ متخصص آن رشته هستند و به یمن بمباران اطلاعاتی رسانهها و تعداد بیشمار رشتههای گوناگون این تخصص روزانه و بلکه در مدت چند ساعت شما را به یکی از متخصصین و شاید صاحبنظران تبدیل کند.
افرادی که (به صورت پیشفرض The default) روزنامهنگار هستند، چرا که دارای وبلاگی بوده و این وبلاگ سند روزنامهنگاری آنهاست و در دوران راهنمایی هم خوب انشاء مینوشتند!
با خواندن کتاب «دانشنامه سیاسی» داریوش آشوری خود را صاحبنظر در حوزه علوم سیاسی و روابط بینالملل میدانند و با چند بار تماشای برنامه «معرفت» دکتر دینانی یکی از فیلسوفان شرق میشوند! البته دانستن چند نام فیلسوف غربی نیز کم شایانی میکند که اهمیت جایگاه خود را بالاتر ببرند.
فردای تماشای برنامه 90 بدون استثنا همگی منتقد فوتبال و ورزش میشوند. در حوزه سلامت نیز چون از کودکی به آنها «دکتر» گفتهاند در ذات پزشکان متخصصی هستند که تفاوتشان با پزشکان تحصیلکرده در نداشتن مطب است.
سیاست که جزئی از خون و پوست ماست، در اقتصاد کلان، خرد و بینالملل صاحب نظر نباشیم، کارشناس هستیم. و با خواندن چند سایت خبری منبع اخبار ایران و جهانیم.
با خواندن کتابی از صادق هدایت یک روزه روشنفکر میشویم و اگر هم وقت ندارید و یا حوصله؛ اگر گذرتان به پاریس و قبرستان پر-لاشز افتاد تنها یک عکس کنار قبر صادق هدایت بگیرید کافی است که در زمره روشنفکران قرار داشته باشید.
با خرید یک لپتاپ؛ اینترنت و سیستم عامل خوارکمان است و با نرم افزار «هویج» یه هکر جهانی هستیم! و امنیت سایبری را اصلا ما به جهان ارائه کردیم.
در حوزه عکاسی و فیلمبرداری هم که دوربینهای خوبی وجود دارد که همه ما را تشویق به شرکت در مسابقات نشنال جئوگرافیک میکند اما وقتمان پر است.( خدا شاهده.....)
با نصب نرم افزار Endnote متخصص مقاله های ISI میشویم و با SPSS حرفی در آمار داریم. با فتوشاپ هم یک طراح حرفهای هستیم. البته با نرمافزارهای طراحی سایت هم سایت خودمان و دوستانمان را طراحی میکنیم.
مشکلات نرمفزاری و سخت افزاری موبایل و کامپیوتر و سایر وسایل الکترونیک را در کمتر از ساعتی حل و فصل میکنیم.
در حوزه مسایل هستهای گفتهها و سخنان ما در و گهری است که باید بیاند و تند تند جمع کنند که خدای نکرده حرفهایمان شهید نشود.
در مسایل: فرهنگ، هنر، آلودگی هوا، ترافیک، خودرو، مبارزه با مواد مخدر، هوا فضا، فیزیک، شیمی، ادبیات، تاریخ، جامعهشناسی، روانشناسی، علوم ارتباطات و رسانه، حقوق، معارف، سد سازی، علوم غریبه، تحولات جهان، کلیه مسایل تئوریک، احزاب، خانهداری، آشپزی، کیهانشناسی و تمام حوزههایی که انسان نیازمند به متخصصین است همه را یکجا ما داریم.
اما اینکه چرا وضعیت اقتصاد، فرهنگ، سیاست، احزاب، جرم و فساد در جامعه، آمار ازدواج و طلاق، رشد بیکاری، کاهش آستانه تحمل افراد، وضعیت سلامت، افسردگی، مهاجرت از ایران و غیره و غیره در این سطح نابسامان است و اینکه حوصله خواندن یک مطلب بلند را نداریم و عادتمان شده «توئیت» کردن، بیشترین کشته را در حوادث رانندگی جهان دارا هستیم، مقالههای علمی ما شده کپی پیست و رتبه اول مصرف تریاک جهان داریم حتما و حتما کار، کار دشمن است و بس. و کار، کار جاسوسان آمریکا و مزدوران آفریقا است.
جان کلام این نوشته در شعری از مولانا:
هر اندیشه که می پوشی درون خلوت سینه
نشان رنگ اندیشه ز دل پیداست بر سیما